Jag sjösatte igår så peke o gennaker är inte invigt ännu, men det ser i alla fall bra ut så här långt…
Seldén-peket är storlek 75/75 och kapat enligt medföljande tabell. Alu-röret är 175 cm, så totalt är väl peket ca 185. Bog-ringen (Seldén) passade bra, men det är inte många mm till godo mot reling eller förstag. Främre däcksöglan sitter genom den ingjutna alu-plattan och är både gängad och genomgående. Kanske lite overkill, men det är så långt in i förpiken så några muttrar i taket kan jag ta. Den bakre fästöglan sitter med plåtskruv, den är ju bara för parkering av peket och tar ingen last. Det stämmer verkligen det du varnat för med den stenhårda gelcoten! Som tur var hade jag läst ditt inlägg och försänkte innan jag skruvade. Svårt nog ändå…
Tack-line har jag dragit till en ledig avlastare. Löper fint över däck och jag tror inte att det kommer att behövas någon linledare. Vill helst slippa onödiga prylar på däck som barnen (och säkert jag själv också…) garanterat trampar på.

Seglar-hälsningar
Jonas Falk
D34DD-126 ”Falken”